Categories
Internet, Unix en security

MySQLism slaat weer toe

Hoewel de core van MediaWiki zelf redelijk goed met verschillende databases om lijkt te gaan is dit niet het geval voor sommige extensies. Zo ook voor de extensie NewestPages waar wordt uitgegaan van MySQL als database en de SQL-query zo geschreven is om op MySQL te draaien.

Helaas is PostgreSQL wat kieskeuriger en klaagt over het feit dat er een “SELECT … LIMIT 0,5” wordt aangeboden. Gelukkig is er ook een optie om met een SQL-statement beide database te bevragen. De vraag is dan ook waarom niet direct voor “SELECT … LIMIT 5 OFFSET 0” is gekozen aangezien zowel MySQL 5 als PostgreSQL 8 dit ondersteunen.

De developer heeft een bugreport en patch gekregen om dit structureel op te lossen. Helaas gaat deze functionaliteit niet zonder flinke aanpassingen werken op Oracle aangezien ondersteuning voor oa LIMIT en OFFSET daarin niet aanwezig is. De komende periode maar eens kijken naar welke extensies ook problemen hebben met PostgreSQL als database achter MediaWiki, want ik ga niet meer terug naar MySQL.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.