Categories
Internet, Unix en security Privacy & veiligheid

FeedBurner buitensluiten

Na Google Analytics gaat nu ook FeedBurner in de ban. Want monitoren is leuk, maar er zijn grenzen en zeker als alle data wordt geëxporteerd naar de United States of America. Een kleine uitbreiding aan de hosts-file lost dit snel op.

127.0.0.2 feeds.feedburner.com
127.0.0.2  www.google-analytics.com

Helaas stopte hiermee een redelijk aantal RSS-feeds met werken, maar daar is snel afscheid van genomen. Binnenkort eens kijken of we de juiste filter regels kunnen maken voor Privoxy.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.

3 replies on “FeedBurner buitensluiten”

Bij veel plugins die een RSS- of Atom-feed geschikt maken voor FeedBurner wordt gekeken of er in de user-agent string de tekst feedburner voorkomt. Ik heb al wel gekeken om inkomende content on the fly te laten herschrijven, maar uitgaande content staat nog op mijn todo-lijst. Ik ben nu zover dat Google Analytics uit de webpagina wordt gehaald door Privoxy. Er zitten dus nog wel een paar posting in de pen, maar dan moet het wel een tijdje stabiel draaien.

Comments are closed.