Categories
Internet, Unix en security

Google Wave en Chrome OS

Google WaveEen paar weken kreeg ik toegang tot Google Wave en hoewel het leuk lijkt zijn er nu nog weinig echte toepassingen. Ik vraag me af of ik de andere zeven beschikbare uitnodingen nog ga gebruiken. (vragen om een uitnodiging mag) Veel van de toepassingen zijn nog niet klaar en op dit moment is Abiword met een soort gelijke oplossing verder en veel bruikbaarder.

Zo geldt het nu ook met de testen die ik gedaan heb met Chrome OS. Het ziet er leuk uit, maar het vreselijk beperkt. Mensen die geen toegang hebben tot Chrome OS moeten echt Mozilla Prism eens proberen waarmee bepaalde webapplicatie offline beschikbaar komen. Als je dit combineert met hoe Google Chrome er nu er uitziet dan krijg je langzaam een idee. Want dit is het enige wat je kunt gebruiken. Alles komt vanuit de cloud en zit in de cloud.

Een device met Google Chrome OS zal dus alles in de cloud doen en hebben, en maar een beperkte set lokaal gecached hebben. Hiermee komt gelijk het probleem naar voren van oa Chrome OS en Wave. Alles zit in de cloud en blijft in de cloud. Hiermee is een permanente internetverbinding nodig en mensen met een iPhone weten dat dit iets onmogelijks is op dit moment. Ik vraag me dan ook serieus af wanneer de problemen komen nu ze een migratie aan het plannen zijn om al het telefoonverkeer ook via het 3G-netwerk te gaan routeren. Voorlopig blijf ik dit met enige afstand bekijken, want de grote XS4ALL Internetstoring van 2008 staat nog vers in mijn geheugen.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.

2 replies on “Google Wave en Chrome OS”

Wat jammer, ook hier kom ik weer een melding tegen dat alleen Intel er gebruik van kan maken:

Prism supports Intel Macs only running OS X 10.4 or later.

@HansW
Het is triest eigenlijk hoe slecht het support voor Mac-producten is en hoe snel er afscheid van het verleden wordt genomen. De ondersteuning voor een PPC Mac lijkt nog slechter dan voor Linux 10 jaar geleden om eerlijk te zijn.

Comments are closed.