Categories
Life and society

Zomertijd 2009

Voorjaar: Omschakeling van wintertijd naar zomertijd
Omschakeling van wintertijd naar zomertijd

Het halfjaarlijkse tijdcircus heeft dit weekend weer plaats gevonden en einde oktober gaan we weer een uur terug. De komende tijd moet de interne tijdklok weer worden gesynchroniseerd en ik kan al niet wachten. Hopelijk komt men er spoedig achter dat het misschien een goed idee is om dit tijdscircus gewoon zijn nek om te draaien en gewoon dezelfde tijd aanhouden voor elk deel van het jaar. Het zal ook besparen op code aanpassingen en het uitrollen van patches.

Wel toepasselijk dat evenementen zoals de nacht van de nacht en Earth Hour op deze dagen worden gehouden. Gelukkig heb ik vrijdagavond al kunnen oefenen met een extra uur aan duisternis door weer een stroomstoring (lang leve privatisering) en ik kon de kaarsen en olielampen weer aansteken. Wel fijn dat Eneco vrijwillig meewerkt met regelmatige testen om te kijken of mijn fallbackprocedures nog correct zijn.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.