Categories
Life and society

Zomerstop 2011

Na wat bedenkingen krijgt zomerstop 2011 een iets andere invulling dan voorgaande jaren en voor mensen die vragen waar die traditie vandaan komt. De zomerstop is eigenlijk afkomstig uit de Usenet-wereld waarin vele kinderen tijdens de zomervakantie niets te doen hadden en Usenet onveilig gingen maken. Aan de andere kant is een jaarlijkse afkicksessie van Internet en computers ook wel belangrijk soms.

Maar wat is er anders aan 2011? Eigenlijk staat daar Internet en computers centraal, maar niet zoals verwacht. Want na een paar maanden een Android-telefoon is wel duidelijk geworden welke kant dingen op gaan en of het allemaal rozegeur en maneschijn is blijft de vraag, maar vandaag is het opschonen van de homedir begonnen door oude code in een Subversion repository te zetten en eens kijken welke code daar nog meer zijn weg naar toe gaat vinden. Zomerstop 2011 staat dus voornamelijk in het teken van het functioneel integreren van oa Internet in het dagelijkse leven.

Ook is de migratie van Ogg Vorbis naar FLAC bijna klaar voor de muziekverzameling en kunnen CD’s eigenlijk de fictieve zolder op en misschien voor sommige maar ook op tijd, want sommige oudere CD’s zijn slecht leesbaar geworden. Hiermee is ook de vraag gekomen hoe bruikbaar een CD/DVD over tien jaar nog als je deze voor archief doeleinden gebruikt. Hiermee komt ook de vraag hoe lang CD’s nog bruikbaar zijn als installatiemedium voor nieuwe machines bv.

Kortom de digitalisering gaat erg hard en het wordt tijd om CalDAV en CardDAV naar een ander niveau te tillen, want je agenda en adresboek bij Google is niet de meest fijne gedachte die er is. Aan de andere kant het op je desktop laten staan is ook niet handig, want dan is het niet bruikbaar. Na de Subversion wordt het tijd om daar eens serieus tijd aan te besteden, want e-mail staat al jaren op een IMAP-server en dat bevalt heel erg goed.

Met dat gezegd worden ook oudere tradities tijdens de zomerstop weer in ere hersteld. De RSS-reader wordt weer opgeruimd, INBOX.Lists bekijken of er zinloze mailinglists tussen zitten, Debian gaat weer strict de testing-release volgen nu GNOME 3 redelijk werkt de desktop, mijn e-reader voorzien van nieuw materiaal om lekker op het balkon van te genieten en uiteraard genieten van oa de Tour die over een kleine maand start. En alvast ruimte maken op de harddisk om het filmmateriaal van DebConf 2011 en Guadec 2011 te bekijken.