Categories
Open & free

Upgrade naar openSUSE 10.1

Hoewel openSUSE 10.1 al een tijd beschikbaar is stond er op mijn oude flaptop nog steeds versie 10.0 en wat is er nu mooier dan een regenachtige zondag om even een upgrade te doen. Naja dat even kan ik vergeten met dit oude beestje, want de upgrade staat al z’n twee uur met de melding dat hij nog ongeveer twee uur nodig heeft. Ik zie gelukkig wel de hoeveelheid packages die nog te gaan zijn langzaam aflopen, maar de vraag begint wel langzaam te komen of Linux nog wel geschikt is voor de wat oudere machines. Zeker aangezien ik nog wel een paar machines weet dit ook nog over moeten naar versie 10.1 op de langere termijn. Misschien dat ik toch nog maar wacht voor die machines tot versie 10.2 waarbij een nieuwere GNOME zou moeten zitten met nogal wat optimalisaties.