Categories
Internet, Unix en security

Tux moet aan de Sonja Bakker

Waar is de tijd gebleven dat zeg 64MB nog voldoende was of dat een Pentium MMX op 233 MHz nog je hele digitale wereld kon voortduwen. Die tijd lijkt ver achter ons te liggen, maar is dat echt zo? De 8GB in mijn huidige workstation lijkt in sommige gevallen amper nog voldoende te zijn om de machine van geheugen te voorzien en het lijkt alleen maar erger te worden over de jaren.

Waar vroeger KDE 2.2 nog gerust drie maanden kon draaien lijkt het nu soms onmogelijk te zijn om KDE of GNOME gewoon een week te laten draaien zonder echte gevolgen. Helaas lijkt het bij het inloggen niet veel beter te worden, want er moeten veel caches worden nagelopen, extra daemons worden opgestart en vele andere dingen.

Misschien wordt het tijd dat Tux echt een naar de Weight Watchers gaat of een boek van Sonja Bakker voor kerst krijgt, want het “lichte” karakter is al jaren verdwenen. De vraag is misschien wat je er aan doet zonder vele vrijwilligers die hun kostbare tijd investeren voor het hoofd te stoten. Misschien een aardig punt om zo meteen 2011 mee te beginnen?