Categories
Internet, Unix en security

Timeouts in IPS

OpenSolarisNu SXCE in oktober ter ziele gaat is de tijd gekomen om dieper in OpenSolaris te duiken en te zien hoe de volgende Sun Solaris release eruit gaat zien. Een van de grootste wijzigingen is de introductie van IPS om SVR4-packaging te vervangen. Aangezien nog veel software in SourceJuicer mist werd het dus ook tijd om zelf te gaan compileren en bij het installeren van SunStudio bleeft de installer constant dezelfde file opnieuw ophalen. Het commando zelf is redelijk simpel en er lijkt weinig in te stellen.

$ pfexec pkg install sunstudio

Het probleem deed zich ook voor bij OpenDS en VirtualBox. Bij wat testen kon ik zelf de benodigde bestanden wel goed ophalen. Na wat zoeken en wat vragen op IRC kwam de volgende bug naar voren, maar ook een oplossing. Na wat verder zoeken lijkt deze bug voort te komen uit het feit dat ze een timeout hebben toegevoegd voor machines die verbinding verliezen met hun repositories.

$ PKG_CLIENT_TIMEOUT=900 pfexec pkg install sunstudio

Dit kan natuurlijk ook worden losgetrokken en het plaatsen van deze timeout in je ~/.profile zorgt ervoor dat het voor elk pkg commando werkt die je uitvoert.

export PKG_CLIENT_TIMEOUT=900 pfexec pkg install sunstudio
$ pfexec pkg install opends

Tijd om eens wat verder in OpenSolaris te duiken de komende maanden, want de stap van Solaris 9 naar 10 was al redelijk groot, maar van 10 naar 11 zal misschien nog wel groter worden.