Categories
Internet, Unix en security

Te vaak verversen?

Webapplicaties wordt gemaakt op een desktop of op een server op hetzelfde netwerk en dan komen problemen niet snel naar boven. Behalve dat het wat langzamer wordt als je veel gebruikers hebt of veel data hebt, maar sommige developers verzoeken de goden. Het volgende is leuk als je de enige gebruiker bent en de server direct om de hoek staat, maar een refresh in JavaScript schrijven met een interval van 10 seconden is niet de meest ideale oplossing.

var date = new Date();
var ts = Math.round(date.getTime() / 1000);
if (ts - last_scheduled_update > 10 || _force_scheduled_update) {

De logfile van de webserver groeide dus snel, want elke webbrowser die deze applicatie draaide deed een POST bij de webserver om de laatste updates te verzamelen. Voorlopig is deze waarde naar 60 seconden verhoogd in de code en veel gebruikers merken er weinig van. Mogelijk dat de waarde zelfs naar 300 seconden kan wat voor veel webmail applicaties ook een acceptabele waarde lijkt te zijn.

var date = new Date();
var ts = Math.round(date.getTime() / 1000);
if (ts - last_scheduled_update > 60 || _force_scheduled_update) {

Sommige developers zijn blijkbaar nog niet bewust van keuzes die ze maken, want stel dat deze applicatie door een proxy moet om bij Internet te komen. Dan wordt die proxy server ook onnodig belast, terwijl veel mensen echt niet zitten te wachten op een refreshrate van de data in een webapplicatie elke 10 seconden. Zeker niet als er voldoende tekst is om te lezen om een minuut of langer mee te vullen.