Categories
Life and society Privacy & veiligheid

Stemwijzer.nl als e-voting platform

Hoewel vele nog moeilijk doen over hoe e-voting moet worden opgelost en of we er uberhaupt aan moeten dan zoals met bv de Sdu en Nedap apparaten. Maar nu lijken we een nieuw tijdperk in te gaan waarbij bv de website stemwijzer.nl je politieke voorkeur bijhouden op basis van je IP-adres. En hoewel dit natuurlijk niet erg lijkt op het eerste gezicht, maar aangezien vele mensen binnen Nederland een vast IP-adres heb en dat de telecom-sector moet bijhouden van de overheid wie welk IP-adres had op welk moment dan begint het onprettige vormen aan te nemen.

Een onprettige vorm, maar eigenlijk een kwade vorm, want de overheid heeft veel wetgeving gerealiseerd om toegang tot data te krijgen onder bijna elke omstandigheid. Daar komt ook nog bij dat de overheid werkt aan intensieve archivering van dataverkeer op zowel internet als telefonie. En dit samen te voegen met het feit dat er aan het einde van de tweede wereldoorlog veel mensen in Nederland zijn verdwenen met politieke voorkeur die niet overeen kwam met de overheid in het buitenland. Veel communisten in Nederland hebben door aanslagen op hun leven hun politieke voorkeur moeten bekopen met de dood. Hoewel voor er voor het laatste geen officieel bewijs is, is het wel meerdere malen onofficeel bevestigd helaas.

Hopelijk gaan we dit scenario niet nog een keer meemaken, maar de overheid doet er alles aan om te verzekeren dat ze grip blijven houden en verstevigen op de bevolking. En dat sommige partijen daar soms wat makkelijk mee omgaan kan ons weleens gaan opbreken, maar hopelijk kan het CBP nog iets betekenen voor de inwoners in Nederland en het tij te keren. Of toch niet gezien de aanbevelingen tov de chipkaart voor het openbaar vervoer.