Categories
Internet, Unix en security

Solaris Express Community Release build 57

Sun Microsystems brengt elke twee weken een nieuwe build naar buiten van hun toekomstige Solaris release onder de codenaam Nevada en zo ook nu build 57. En aangezien build 56 al toch weer twee weken oud is, werd het tijd om een live upgrade te gaan doen. De live upgrade ging voorspoedig en eindige alleen met drie package die niet konden worden geupgrade. Gelukkig waren dit packages voor patchpro en kon er worden gereboot naar build 57.

Helaas is build 57 weer een special, want het blijkt dat er bij Grub wat wijzigingen nodig zijn omdat multiboot sinds build 57 niet meer wordt gebruikt en je direct de juiste kernel en modules moet aanwijzen. In /boot/grub/menu.lst kan je wijzigen gewoon met de hand aanbrengen als je bootadm zat bent en hieronder staat een voorbeeld voor een 32 bits Intel machine. Voor bijvoorbeeld AMD64 moet er nog wat extra tussen, maar de foutmelding bij het booten wijst het eigenlijk vanzelf.

title Primary
root (hd0,0,a)
kernel /platform/i86pc/kernel/unix
module /platform/i86pc/boot_archive

Bij het voor de eerste maal booten bleek dat er ook weer wijzigingen zijn geweest voor SMF, maar op het eerste gezicht niet noemenswaardig. Er zijn wel wat kanttekeningen bij het detecteren voor de juiste X-omgeving, maar dat lijkt eenmalig te zijn tot zover.