Categories
Internet, Unix en security

Marketeers herkennen in SpamAssassin

Sommige marketeers zijn zo gemakkelijk te herkennen dat het onderstaande eigenlijk te simpel is bijna. Zo ook voor een paar marketeers uit onder andere België die netjes headers meesturen om welke mailing het gaat, voor wie, van wie, etc.

header __LOCAL_CAMPAIGN_ID exists:X-CAMPAIGN-ID
header __LOCAL_LIST_UNSUB exists:List-Unsubscribe
header __LOCAL_CONTACT_ID exists:X-ContactID
header __LOCAL_MAILING_ID exists:X-MailingID
meta LOCAL_MARKETING ((__LOCAL_CAMPAIGN_ID && __LOCAL_LIST_UNSUB && __HAS_X_MAILER) || (__LOCAL_CONTACT_ID && __LOCAL_MAILING_ID))
score LOCAL_MARKETING 3.5

Om een slag om de arm te houden blijft de score maar steken op 3.5, maar lijkt voldoende om met andere regels in SpamAssassin te markeren als spam. Dit soort kenmerken beginnen langzaam te lijken op de reclame meuk in een plastic in je brievenbus die dus ook zo de vuilnisbak in kan.

2 replies on “Marketeers herkennen in SpamAssassin”

Vuilnisbak? Oudpapierbak hoop ik toch 😉

Ik ben trouwens heel benieuwd of per 1 juli dit soort Nederlandse spam meteen zal ophouden. Zo niet, dan heb ik zin om naar de OPTA te stappen. Jij ook?

Ik weet de weg naar de OPTA wel te vinden, maar ik heb geen illusie dat het na 1 juli opeens gaat stoppen. Je ziet nu al dat veel spamruns vanuit Belgie komen of wordt gedaan via een rare juridische constructie. En de intensiteit is de afgelopen maanden ook al opgelopen, maar daarmee verdienen ze een plek in de filtersoftware of zelfs een plekje in de access control list van de mailservers.

Nee, echt in de vuilnisbak. De sorteermachine bij de vuilverwerking mag bepalen of het papier is of niet. De hoeveelheid papier die ik nog binnenkrijg valt gelukkig redelijk binnen de perken door inspanningen uit het verleden. De grootste bulk gaat een a twee keer per jaar naar een officieel vernietigingsbedrijf.

Comments are closed.