Categories
Internet, Unix en security

Internet door de ogen van MSIE6

Helaas ben ik weer Microsoft Internet Explorer gaan gebruiken en om precies te zijn release 6. De keuze is niet geheel vrijwillig en merk ook gelijk weer waarom ik deze browser niet meer gebruikte. Helaas is het gebruik van Mozilla Firefox illegaal, maar het werkt helaas wel. Websites worden dan ineens weer bruikbaar, snel en niet misvormt.

Te bedenken dat dit een ondersteunde browser is door Microsoft en door de desktopafdeling. Veel bruikbare instellingen zijn afgesloten en dat is misschien een goede keuze of toch niet. Elke keer mijn statusbalk moeten aanzetten begint toch langzaam te vervelen en ActiveX volledig uitzetten zou ook fijn zijn voor sommige sites die nu waarschuwingen genereren. Aan de andere kant ligt alle verantwoordelijkheid nu ineens bij de desktopafdeling.

Ik vraag me ook af hoelang ik dit ga volhouden, want een afgeknepen browser welke bij veel webpagina’s wel een paar problemen kent is niet echt een motivatie. Het wordt wel langzaam tijd om te gaan kijken hoe die cache en history ook weer te legen waren aangezien die knoppen disabled zijn. Ook een interessante is waar de wachtwoorden worden opgesloten die de browser kan bewaren voor je.

Maar waar is de vrijheid gebleven? Misschien tijd om maar weer gewoon te gaan browsen via Mozilla Firefox op een Sun Solaris machine. Ben ik tenminste weer compliant en blij.