Categories
Life and society

Google+ Profiles?

Met de kop Google Deleting Private Profiles by July 31 begint een artikel bij PCMag.com en tijdens het lezen wordt langzaam duidelijk welke kant het opgaat. Het geeft ook een ander beeld op de posting Google: fixing bugs is dumping people?. Het wordt wel langzaam duidelijk welke kant Google opgaat en of dat een kant is die ik ook op wil blijft de vraag.

Google Profiles waren optioneel, maar blijkbaar nu ook al niet meer. Google Talk is al afhankelijk van Google Contacts en daar komt nu Google+ blijkbaar bij. Daarbij voor bijna elke Google dienst die je wilt delen, hebben andere ook een Google Account nodig. Of dit nu Picassa, Docs of Maps is. Dit terwijl Google zich wel als identity provider naar andere profileert, maar geen andere identity providers lijkt te accepteren om mensen te identificeren.

De vraag is misschien nog wel of Internet niet gewoon langzaam de IBM client-server strategie in is gegaan met oa Apple, Google en Microsoft. En dat de any-to-any strategie er eigenlijk niet meer is zoals oorspronkelijk het plan was. Wordt het misschien weer tijd voor decentralisatie van Internet? Wordt het tijd om partijen zoals Google te boycotten?