Categories
Internet, Unix en security

GNOME 3.0 op Wheezy

GNOME 3.0 op mijn Wheezy workstation is niet meer helaas door stabiliteits problemen. In iedergeval niet totdat GNOME 3.0 in Debian Testing is geland en hoe snel het daar komt blijft nog even de vraag. Afgelopen weekend werd er wel gesproken op IRC om de transitie van experimental naar unstable voor te bereiden. Zeker nu 3.0.1 al enige tijd beschikbaar is en 3.0.2 voor de laatste week van mei op de planning staat.

Nu terug op mix van GNOME 2.30 en 2.32 wordt wel langzaam duidelijk dat ik GNOME 3.0 toch een beetje mis. Er zijn nog voldoende dingen die niet af zijn of verbetering behoeven, maar het idee van interactie met je systeem, je data en je communicatie spreekt me wel aan. Hopelijk komt die transitie snel, maar of deze soepel zal verlopen? Zeker gezien problemen met GCC 4.6, Glibc 2.13 en de transitie naar /run. Ik kan al wel vast zeggen dat de testen met systemd als vervanger voor de traditionale init en SysV-scripts zeer goed zijn bevallen.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.

One reply on “GNOME 3.0 op Wheezy”

Comments are closed.