Categories
Life and society

En weer een stroomstoring

Waar je vroeger niet hoefde na te denken over het feit of er stroom was gaat het nu een kant op dat je langzaam aan bewust moet worden dat er een stroomstoring kan zijn. Het aantal storing in 2009 zijn al bijna niet meer te tellen en het begint de vorm aan te nemen dat je langzaam in een tweede of derde wereldland waant. Zo ook weer gisteravond en deze keer was de schade beperkt tot een kapotte gloeilamp en één a twee minuten zonder stroom.

Met het nieuwe winterseizoen voor de deur was het vandaag wel weer tijd om te controleren of alles op orde was. En op een paar kleine dingetjes na was alles wel op orde. Wel is de tijd gekomen om naar de UPS’en te kijken, want die doen nu een race tegen de klok om leeg te zijn. Helaas is de tijd ook gekomen dat duidelijk is geworden dan privatisering dingen efficiënter kan maken, maar niet beter. Het hangt misschien ook af aan welke kant van de lijn je staat.

By Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.