Categories
Internet, Unix en security

Een herziene blik op Ubuntu 8.10

Melde ik amper een week geleden nog dat de aankomende release Ubuntu 8.10 er redelijk goed uitzag en veel bruikbare features had. Nu moet ik melden dat ik helaas mijn mening moet herzien, want de release was dermate instabiele cq onverspelbaar dat het onbruikbaar begon te worden. Zeker als er geen aantoonbaar bewijs van een bug was in zowel de session afhandeling van GNOME, maar nog meer in de stabiliteit van Xorg welke op de meest onvoorspelbare moment het scherm en keyboard bevroor.

Ben nu ook weer terug bij release 8.04.1 en ik vraag me af of ik 8.10 uberhaupt nog wel ga proberen, want mijn vertrouwen heeft best wel een deuk opgelopen na zoveel jaar Linux gebruik op de desktop. En misschin nog wel meer de manier hoe sommige dingen bij Ubuntu oa niet worden opgepakt terwijl je voor ze aan het testen bent. Alternatieven zoals OpenSolaris, Solaris 11 en Snow Leopard beginnen nu met de komst van ZFSboot ineens nog interessanter te worden. En dat na meer dan 10 jaar Linux op de desktop.