Categories
Internet, Unix en security Privacy & veiligheid

DNSSEC voorbereidingen

Z’n kleine acht maanden geleden deed DNSSEC zijn intrede op bepaalde virtuele machines en daar volgde een post van. Nu z’n kleine acht maanden verder heeft DNSSEC met DLV op sommige resolvers zijn intrede gedaan. Helaas heeft de huidige opstelling nog geen ondersteuning voor NSEC3, omdat BIND 9.5.1-P3 wordt gebruikt. Hopelijk gaat dat in de komende maanden veranderen door de overgang naar de BIND 9.6 of 9.7-serie en net op tijd voordat de root-zone wordt getekend.

De volgende stap die recentelijk is ingezet is om zonefiles structureel op fouten te controleren. Door zones beter en strikter te gaan controleren zouden deze zometeen minder problemen moet geven als deze gesigned moeten worden. De checks die BIND uitvoert gaan dus stelselmatig van warn naar fail, om zo RFCs beter na te leven. Een MX-record die naar een CNAME verwijst zou dus niet meer bij de signer uit moeten komen bijvoorbeeld.

Hiermee komt ook het genereren van de sleutels in beeld, maar ook de key rollover en het periodiek ondertekenen van zones. Er staat de komende tijd nog voldoende op de agenda en ook om over te schrijven.

One reply on “DNSSEC voorbereidingen”

Comments are closed.