Categories
Technologie & techniek

De laatste floppy

A front scan of a 3.5 inch floppy disk.
De voorkant van een 3.5" diskette.

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat Apple stopte met het leveren van machines met een diskettestation en er werd schande van gesproken. Het werd ook als een onverstandige beslissing gezien  zoals nu ook met de Macbook Air waar ook de optical drive uit is gehaald.

Maar is het zo erg als mensen doen voorkomen? Ik kwam vandaag nog een paar floppies tegen in de opslag welke al meer dan 10 jaar niet gebruikt zijn. Ook heeft het laatste diskettestation het pand ergens in 2004 a 2005 verlaten omdat de CD-RW die rol had overgenomen. Een rol welke maar tijdelijk was aangezien USB-sticks al snel beschikbaar kwamen.

Het is dan ook zeker vaarwel voor de laatste floppy nu USB-sticks en snelle internetverbindingen gemeengoed zijn geworden. Dit is ook een nagel aan de doodskist van optische media en de vraag is misschien wel of er nog geinvesteerd moet worden in de Blu-ray disc, want de 2 TB harddisk komt nu voor het publiek beschikbaar en Internet van 20 Mbit/s of sneller wordt ook gemeengoed.

One reply on “De laatste floppy”

Ik weet nog niet zo zeker of CD’s en DVD’s gaan verdwijnen. Met een CD of DVD heb je tenminste nog iets in handen en ben je niet afhankelijk van een internetverbinding. Daarbij hebben sommige software leveranciers er aan handje van om oude versies niet aan te bieden en ik wil soms juist NIET de nieuwste versie.

Comments are closed.