Categories
Life and society Privacy & veiligheid

Checkpoint Amsterdam Bijlmer ArenA

Het station Amsterdam Bijlmer Arena is enige tijd geleden officieel door prinses Maxima geopend en daarmee nadert een groot bouwproject in Amsterdam Zuid-Oost zijn einde. Er zijn nog een paar kleine details qua afwerking het mag geen naam hebben. Elk project heeft dat en zal ook altijd zo blijven.

De onhandig geplaatste poortjes voor OV-chipkaart staan al een tijdje en bij het zien van die poortjes viel mij op dat ze er vanuit gaan dat iedereen maatje extra small is. En ik vraag me ook serieus af hoe lang ze blijven functioneren als mensen hun trein moeten halen, want bij een klein bezoekje op weg naar een lunch hoorde ik sommige onderdelen al kraken onder de bezoekers.

Een ander klein detail wat men nog moest plaatsen zijn de camera’s in en om het pand om te garanderen dat geen enkele terrorist per ongeluk het station kon opblazen of het financiele hart erachter. Het viel me ook op dat je geen enkel perron af kan komen zonder met je gezicht vol op de camera te komen. En het is niet voor de voetbalsupporters, want die hebben station Amsterdam Arena.

Het is een fijne gedachte dat men altijd kan achterhalen wie welke trein heeft gemist en misschien moet dat ook maar een vast onderdeel gaan worden bij candid camera. Maar ben ik nu slecht en een terrorist omdat ik op dit soort dingen let? En moet ik binnenkort een bezoekje verwachten van de gedachten politie of is er iets anders aan de hand? De toekomst zal het ons vertellen.