Categories
Internet, Unix en security Privacy & veiligheid

Bluetooth is te open?

De blackhats hebben in het verleden al meerdere malen aangetoond dat implementaties en mogelijk ook het ontwerp van Bluetooth wat gebreken bevatten en was/is misbruik mogelijk. Helaas is sinds kort Bluetooth ook ontdekt voor de marketingjongens en wel door de marketingjongens van het mediabedrijf achter SBS6. Want naast de advertenties in de bushokjes kregen mensen in de buurt waarbij Bluetooth geactiveerd was op hun de vraag of men een promofilmpje wou zien.

De OPTA heeft gereageerd met de boodschap dat men hier geen actie kan ondernemen, omdat het bericht volgens Europese wetgeving niet over een netwerk gaat waardoor de netwerk/telco waakhond OPTA niets meer met deze zaak te maken heeft. De vraag is dan natuurlijk ook of de OPTA dan nog wel wat te zeggen heeft over bv WiFi-netwerken aangezien er technisch weinig verschil is.

Daarbij is het interessant om te zien of deze reclame-uiting nu opt-in of opt-out is. Want wat als alles spammers nu gaan sturen of ze je een bericht mogen sturen. Tevens is door de honger naar geld en macht, deze keer vanuit een mediabedrijf, weer een technologie een stapje onbruikbaarder geworden voor de gebruikers. Het is alleen te hopen dat dit niet de vormen gaat aannemen zoals bij e-mail of SMS.