Categories
Internet, Unix en security

Blokkade open proxies

Leefde trollen vroeger voornamelijk op usenet vanwege de anonimiteit, maar met de komst van nieuwe mogelijkheden zijn ze de wereld ingetrokken in hoop op meer aandacht. Toen nieuwssites zoals die van de Telegraaf reacties gingen toestaan kwam er nieuw platform voor ze om te reageren en veel sites zijn ook overgestapt op het vereiste dat je een account bij ze moet hebben. Maar dit is voor sommige een beperking en voor sommige niet zoals ook al flink wat jaren bij Slashdot duidelijk was, want naast een proxyfilter krijgen ook steeds meer gebruikers een karmawaarde waardoor standaard hun reacties zichtbaar zijn of juist niet.

De effectiviteit van laatste techniek verschilt van site tot site door dat deze techniek vertrouwt op waarderingen van bezoekers. Bij Slashdot, OSNews en Tweakers lijkt deze techniek goed te werken door een grote community, maar bij Webwereld lijkt deze techniek wat minder succesvol zoals nu ook te lezen is op hun blog. En om eerlijk zijn veel reacties ook gewoon zinloos of raken kant nog wal, maar binnenkort krijgen bekende open proxies geen toegang meer tot de website. Hopelijk levert deze actie wat op, maar de vraag is misschien wat er hierna nog aan mogelijkheden overblijft voor een webmaster om trollen te weren of om bezoekers toegang te blijven garanderen.

One reply on “Blokkade open proxies”

Webwereld blokkeert ook proxies die neit open zijn, en die niet anonimiseren.

Het vermoeden bestaat dat het helemaal niet om proxies te doen is, of dat men neit begrijpt wat open anonimiserende proxies zijn.

Expliciete mededelingen aan de redactie hierover blijven onbeantwoord.

Accounts worden zonder uitleg of verdere medeeling geblokkeerd.
Sommige mogen hun medediscussianten uitmaken voor alles wat los en vast zit (bijv, “neppig leugenaartje”), een ander wordt geblokkeerd omdat hij zegt dat een “oneliner gejat is”

Dus ik denk dat er op Webwereld iets heel anders aan de gang is.

Comments are closed.