Categories
Internet, Unix en security

Blokkade open proxies

Kondigde Webwereld een paar dagen geleden nog aan om open proxies te gaan blokkeren en wat op zich een goede zaak kan zijn vanwege misbruik. Helaas kan het ook tegen je werken zoals nu blijkt dat ze ook proxies van Nederlandse providers zijn gaan weren. Zo ook die van XS4ALL en ik denk er niet aan om Webwereld te excluden aangezien ik met een reden via een proxy websites bezoek.

Ik heb geen zin om mijn IP-adres overal te laten opduiken omdat iemand weer vergeten is om zijn statistieken-pagina goed af te schermen. Mensen die daar over twijfelen moeten maar eens bij bijvoorbeeld Google Search gaan zoeken naar hun IP-adres of naam van de verbinding. Sommige entries gaan jaren terug terwijl er voor Nederlandse beheerders sowieso richtlijnen zijn hoe lang die gegeven bewaart mogen worden zover ik weet.

Het maakt het leven wel een stuk makkelijker en Webwereld gaat dus uit de ronde van dagelijks te bezoeken sites. Sorry, zo makkelijk is het en zo makkelijk blijft het. Dit is hetzelfde als met Flash wat ik nog steeds braaf weiger en eigenlijk weinig van mis. Maar wel jammer om na meer dan tien jaar niet meer welkom te zijn op een website. Dus Webwereld vaarwel en behouden vaart.

2 replies on “Blokkade open proxies”

Tja, zoals ook al op Webwereld gezegd: jammer, en ook oneerlijk. Waar twee kijven hebben er twee schuld zegt mijn moeder altijd, en daar heeft ze eigenlijk best gelijk in 🙂 Ik snap die actie eigenlijk niet daar sommige gebruikers die het nog veel bonter maken gewoon door mogen gaan met hun afkeurenswaardige gedrag.

Binnenkort maar eens een eigen nieuws/discussiesite beginnen? Ik loop al langer met dat plan rond. En dan lekker subjectief allemaal, vanuit alle hoeken. Interesse? Stuur maar ff een mailtje dan…

Comments are closed.